Külföld

Franciaország 900 migránst evakuált egy táborból

Legalább 900 migránst költöztetett ki a francia rendőrség egy sportcsarnokból és egy sátortáborból a La Manche csatorna közelében biztonsági és higiéniai aggályokra hivatkozva kedden.

Franciaország 900 migránst evakuált egy táborból
Egy francia bíróság szeptemberben úgy döntött, hogy kiürítteti a migránsok lakta területet az erőszak és az emberkereskedelem felszámolása érdekében
Fotó: AFP/FRANCOIS LO PRESTI

Egy területileg illetékes szóvivő szerint a Dunkerque-kel határos Grande Synthéből kiköltöztetett emberek között gyerekes családok is voltak. Úgy tudni, hogy a migránsok közül többen iraki kurd származásúak. A szóvivő elmondta, hogy ideiglenes szállásokra viszik őket, és engedélyezik, hogy menedékért folyamodjanak a francia hatóságokhoz.

Egy francia bíróság szeptemberben úgy döntött, hogy kiürítteti a migránsok lakta területet az erőszak és az emberkereskedelem felszámolása érdekében.

Aktivisták figyelmeztettek: az evakuáció nem fogja elrettenteni a migránsokat attól, hogy a térségbe jöjjenek. A szegénység és az erőszak elől menekülő emberek évek óta abban a reményben veszik célba a La Manche partján található francia településeket, hogy sikerül átjutniuk Nagy-Britanniába.

Kapcsolódó írásaink