Külföld

Kínzással és gyilkossággal vádolt migránsokat fogtak el Szicíliában

A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolnak - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Kínzással és gyilkossággal vádolt migránsokat fogtak el Szicíliában
Az elfogott migránsokat embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolja az olasz rendőrség (képünk illusztráció)
Fotó: Gazetta Del Sud

A migránsok az Alex nevű NGO hajóval érkeztek júliusban Lampedusára, és egy messinai fogadóközpontban éltek.
Az elfogottakat azzal vádolják, hogy líbiai táborlakókat kínoztak, és pénzt csikartak ki hozzátartozóikból, hogy békén hagyják őket. A bűnözőket a hajón velük együtt utazók ismerték fel, és jelentették fel az olasz rendőrségnél.

A három letartóztatott, a 27 éves, Suarez néven ismert guineai Mohamed Condè, a 26 éves, egyiptomi Ahmed Hameda, és 24 éves, szintén egyiptomi Mahmoud Ashuia kegyetlenül bántak áldozataikkal, azok közül pedig, akiknek a családja nem tudott fizetni, többeket eladtak rabszolgának - írja a La Repubblica című lap. A rendőrségnek nyilatkozó tanúk a lap szerint arról is beszámoltak, hogy több táborlakó Condéék kegyetlenkedései miatt halt meg.

"A nyomozás a líbiai táborokban uralkodó embertelen életkörülmények bizonyítéka" - mutatott rá a vizsgálatot vezető Luigi Patronaggio szicíliai ügyész. "Fontos, hogy nemzetközi szinten is tegyünk az alapvető emberi jogok védelméért, és felvegyük a harcot az emberiesség elleni bűncselekményekkel szemben" - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom