Külföld

Nógrádi: Nagyon megosztott a német társadalom a migráció kérdésében

Nagyon megosztott a német társadalom a migráció kérdésében - vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombaton.

Nógrádi: Nagyon megosztott a német társadalom a migráció kérdésében
Nógrádi György: Pont Németország nyugati részén nem kezelik központi kérdésként a migráció problémáját, pedig ott él a bevándorlók nagy többsége
Fotó: MH

A szakértő azt mondta, ma a német társadalom körülbelül 30 százaléka nem német származású, és az országba érkező migránsoknak csupán a 2 százaléka tud valamennyire németül. Tehát nem az elit jön be, hanem rengeteg olyan ember jön be (...), akikre a modern német társadalomnak nincs szüksége - vélte.

Tovább bonyolítja a helyzetet szerinte, hogy a volt keletnémet területeken a fő politikai kérdés a migráció, miközben ott alig vannak illegális bevándorlók, ezzel szemben a nyugati területeken - ahol a migránsok elsöprő többsége van - leginkább a környezetvédelem került előtérbe. Ez éppen fordítva kellene legyen - mondta Nógrádi György.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom