Külföld

Megszavazta az olasz parlament Giuseppe Conte baloldali kormányát

„Reformok új korszaka”

Bizalmat szavazott hétfő este az olasz parlament alsóháza az új olasz kormánynak. A képviselők 343:263 arányban szavaztak bizalmat a párton kívüli Giuseppe Conte miniszterelnök koalíciós kormányának, amely az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) szövetségéből alakult.

Conte a szavazás előtt arról beszélt, hogy az új kormány megalakulásával reformok új korszaka veszi kezdetét, és a kabinet konstruktív együttműködésre készül az Európai Unióval. A migráció kérdésében szigorú és felelős politikát ígért, és világossá tette, hogy a Matteo Salvini belügyminisztersége idején született rendeleteket felül fogják vizsgálni. Tegnap este a felsőházban tartottak hasonló bizalmi szavazást, ott szintén sikerrel járt a koalíció.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom