Külföld

Salvini öngyilkosságát akarja egy balliberális olasz újságíró

Fabio Sanfilippo, az olasz közrádió (RAI) újságírója Matteo Salvini, az Északi Liga párt elnökének, korábbi belügyminiszterének és miniszterelnök-helyettesének öngyilkosságát vízionálta. 

Salvini öngyilkosságát akarja egy balliberális olasz újságíró
Salvini öngyilkosságát kívánja egy balliberális olasz újságíró
Fotó: AFP/Eliano Imperato

Az újságíró pénteki Facebook-bejegyzését a La Repubblica című olasz napilap vette észre.

Egyedül akasztod fel magad (magányosan). Húsz-huszonöt százaléknyi szavazatot fogsz veszíteni, tisztában vagy vele? És mit teszel majd? Nincs munkád, nem tudsz mit tenni, nincs európai parlamenti képviselői helyed, már a miniszteri posztodat is elvesztetted, igaz, még a parlament tagja vagy, de azzal az életvitellel, amihez hozzá vagy szokva, fél éven belül lelövöd magad. A lányodat sajnálom csak, bár lesz elegendő ideje, hogy túltegye magát öngyilkosságodon, csak hozzáértő emberekre kell bízni kezelését - áll a poszt szövegében. 

Miután az olasz újságíró Facebook bejegyzését a La Repubblica megjelentette, azonnal törölték, ennek ellenére a RAI (Olasz Állami Rádió és Televízió) vizsgálatot indított az ügyben.

A Salvini elleni támadás egyébként nem aratott sikert még az ellenzéki pártok körében sem, ők is szégyellték mindezt. Michel Anzaldi, a közép-bal Demokrata Párt (PD) tagja szerint a Salvini elleni támadás nagyon súlyos és elfogadhatatlan.

Matteo Renzi, egykori baloldali miniszterelnök szintén kommentálta az újságíró bejegyzését: Oroszlánként harcoltam Matteo Salvini ellen. Most együtt hazaküldtük őt. De a RAI újságírójának tette, aki Salvini öngyilkosságát idézte meg, és a lányán viccelődött, elfogadhatatlan a közmédiában. Szolidaritás Salvinivel - zárta üzenetét Salvini egykori riválisa.

A közismerten balliberális érzelmű újságírónak ma már magyarázkodnia kellett, és úgymond pontosította bejegyzését annyiban, hogy ez „az öngyilkosságra felszólítás” valójában nem arra utalt, hogy Salvini lője le magát, csak annyit állapított meg, hogy politikailag eltávolították - írja az Origo.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Ha másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Kapcsolódó írásaink