Külföld

Az ellenzék tovább küzd a rendezetlen Brexit ellen

Káoszba fulladó brit kilépés

Törvénytervezetet terjeszt be a brit ellenzék annak megakadályozására, hogy a konzervatív párti kormány megállapodás nélkül léptesse ki Nagy-Britanniát az Európai Unióból.

Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt árnyékkormányának Brexit-ügyi miniszterjelöltje a BBC televízióban elmondta, a tervezet elfogadása esetén a törvény kötelezné Boris Johnson kormányát arra is, hogy kezdeményezze a Brexit október 31-i határidejének elhalasztását az EU-nál. Szombaton egyébként tízezrek tüntettek Nagy-Britannia nagyvárosaiban amiatt, hogy Johnson múlt héten kezdeményezte a parlament ülésezésének felfüggesztését. Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-főtárgyalója a The Sunday Telegraph-ban közölt írásában pedig megerősítette azt az uniós álláspontot, hogy nem lehetséges a backstopzáradék eltávolítása a kilépési megállapodásból.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom