Külföld

Az Ocean Viking utasai partra szálltak Máltán

Az Ocean Viking nevű mentőhajó 356 utasa péntek éjjel partra szállt Máltán, miután hat európai uniós ország jelezte: befogadja őket.

Az Ocean Viking utasai partra szálltak Máltán
A migránsokat a bevándorlási hivatal tisztségviselői elszállították, hogy átvilágítsák, regisztrálják és elszállásolják őket, amíg útnak nem indulnak Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália és Románia felé
Fotó: AFP/Anne Chaon

Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezetek hajóján két hete veszteglő emberek péntek délután átszálltak a máltai hadsereg hajóira, amelyek éjszaka partra tették őket a szigetországban.

A többségében szudáni migránsokat a bevándorlási hivatal tisztségviselői elszállították, hogy átvilágítsák, regisztrálják és elszállásolják őket, amíg útnak nem indulnak Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália és Románia felé. Christophe Castaner francia belügyminiszter arról számolt be, hogy országa 150 embert fogadott be.

Max Avis, az SOS Méditerranée egyik vezetője kiszámítható és állandó európai mechanizmus létrehozását sürgette a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők partra szállításában és elhelyezésében a jelenlegi eseti jellegű megoldások helyett, amelyek szerinte fokozzák az érintettek szenvedését.

Az Ocean Viking Marseille felé vette az irányt, hogy a készletek feltöltését követően folytathassa küldetését a Földközi-tengeren.
 

Kapcsolódó írásaink

Salvini zárva tartja az olasz kikötőket

ĀLampedusa közelében vesztegel az Open Arms mentőhajó 147 migránssal a fedélzetén, hat európai ország hajlandó befogadni a menedékkérőket, ha egyszer partra szállnak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom