Külföld

Peking elutasítja a külföldi beavatkozást

Középpontban Hongkong

Tizenöt napig tartó közigazgatási elzárás alá helyezték a dél-kínai Sencsenben a hongkongi brit konzulátus egyik munkatársát – jelentette be tegnap Keng Suang, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Suang elmondta, a feltehetően hongkongi származású Simon Cheng megsértette a hatályos kínai törvényeket. Hozzátette, Peking a hongkongi tüntetések kapcsán már több alkalommal figyelmeztette az Egyesült Királyságot, hogy ne avatkozzon bele Kína belügyeibe, és hagyjon fel a felelőtlen megjegyzésekkel. A tárca arról is beszámolt, hogy Kína szankciókat helyez kilátásba azokkal az amerikai vállalatokkal szemben, amelyek részt vállalnak a Tajvannak történő fegyvereladásokban. Washington a napokban nyolcmilliárd dollár értékben ajánlott Tajvannak F–16-os vadászrepülőgépeket. Tajvanról annak kapcsán is szó esett tegnap Pekingben, hogy az ottani parlament májusban elfogadta az azonos nemű párok házasodását lehetővé tevő törvényt. Cang Tie-vej, a pekingi parlament jogi szóvivője azonban közölte: Kínában a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom