Külföld

Nem akar egységkormányt a britek nagy része

Johnson Párizsban és Berlinben

Nincs túl nagy támogatottsága Nagy-Britanniában a megállapodás nélküli Brexit megakadályozására és Boris Johnson konzervatív kormányfő megbuktatására alakítandó egységkormány tervének.

A YouGov friss felmérése szerint a megkérdezettek 44 százaléka elutasítja az egységkormány gondolatát, 37 százalék támogatja, 19 százalék pedig bizonytalan. Boris Johnson kormányfő egyébként tegnap este Berlinben tárgyalt, ma pedig Párizsba utazik. Emmanuel Macron francia elnök hivatala ennek kapcsán tegnap közölte: a megállapodás nélküli kilépést tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Párizs szerint Johnsonnak jogában áll követelnie az ír–északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését célzó tartalékmegoldás törlését, ám ezzel nem növeli az Európai Unióval való megállapodás esélyét. Johnson egyébként tegnap azt mondta Berlinben, léteznek alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett, és egyeztetésük előtti közös sajtótájékoztatójukon Angela Merkel német kancellár is nyitottnak mutatkozott e téma újratárgyalására.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom