Külföld

Az ENSZ elé viszi Kasmír ügyét Pakisztán, de hadserege bármire kész a régióért

Öngyilkos merényletek veszélye

A pakisztáni hadsereg a végsőkig támogatja a kasmíriak igazságos küzdelmét – jelentette ki kedden Kamar Dzsaved Badzsva pakisztáni vezérkari főnök a hadsereg vezetőivel tartott megbeszélése után.

Hangsúlyozta, hogy bármeddig elmennek a kasmíriak érdekében. India hétfőn jelentette be, hogy visszavonja Kasmír indiai fennhatóság alatt álló része, Dzsammu és Kasmír különleges alkotmányos státusát. A tartomány jelenleg is teljes infokommunikációs zárlat alatt áll, India lekapcsolta az internet- és telefonhálózatot, miközben a helyi muszlimok folyamatosan tiltakoznak a kormányzat lépései ellen. Több helyi vezetőt elfogtak, és csapatok tízezreit telepítette az indiai kormány a térségbe, miközben már amúgy is ez a világ egyik leginkább militarizált zónája. Imran Khan pakisztáni miniszterelnök kijelentette, hogy az ENSZ elé viszik Kasmír ügyét, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy India döntése az öngyilkos merényletek újabb hullámát indíthatja el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom