Külföld

Krisztalina Georgievát jelöli az EU a Nemzetközi Valutaalap élére

A bolgár Krisztalina Georgievát jelöli az Európai Unió a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére - közölték pénteken francia források. 

Krisztalina Georgievát jelöli az EU a Nemzetközi Valutaalap élére
A bolgár Krisztalina Georgievát jelöli az Európai Unió a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére
Fotó: Jewel SAMAD / AFP

Az EU gazdasági minisztereinek erről szóló telefonos tanácskozását Párizs szervezte. A francia tárcavezető tájékoztatása szerint Georgieva nem kapott egységes támogatást, de a szavazatok többségét, 56 százalékát megszerezte, és ezzel a másik aspiráns, a holland Jeroen Dijsselbloem fölé kerekedett, aki elismerte a vereségét.

Georgieva jelenleg a Világbank vezérigazgatója, jelölése az Emmanuel Macron francia elnök és a V4-es országok közti paktum része volt. Az IMF élén szeptember 12-ig álló Christine Lagarde azért mondott le, mert az Európai Központi Bank (EKB) elnöki posztjára jelölték.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom