Külföld

Közösen fog Sopronban ünnepelni Merkel és Orbán

Páneurópai Piknik

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én közösen emlékezik meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban.

Közösen fog Sopronban ünnepelni Merkel és Orbán
Angela Merkel
Fotó: MH

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Merkel és Orbán beszédet is mond. Magyarországon járt a Maccabi Európai Játékok kapcsán a napokban Stephan Mayer német parlamenti államtitkár is, aki a Privátbankár.hu-nak adott interjújában azt mondta, szilárd meggyőződése, hogy Magyarországot és Németországot jóval több dolog köti össze, mint ami elválasztja. Mayer Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel is találkozott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom