Külföld

„A Kárpát-medencei szabadegyetemek a magyar-magyar kapcsolatok fontos elemei”

A Kárpát-medencei - Erdélyben, a Vajdaságban, vagy a Felvidéken - megrendezett szabadegyetemek a magyar-magyar kapcsolatok fontos elemeivé váltak az elmúlt évtizedekben - jelentette ki Petneházy Attila miniszteri biztos.

„A Kárpát-medencei szabadegyetemek a magyar-magyar kapcsolatok fontos elemei”
Petneházy Attila példaként említette az immár 30 éves bálványosi szabadegyetemet, a gombaszögi nyári tábort, illetve a jászói szabadegyetemet
Fotó: Facebook/Petneházy Attila

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa példaként említette az immár 30 éves bálványosi szabadegyetemet, a gombaszögi nyári tábort, illetve a jászói szabadegyetemet. Ez utóbbin ünnepelte 70. születésnapját a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete, a Csemadok - mondta az M1 aktuális csatornán szerdán.

Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a résztvevők megélhessék az együvé tartozás élményét. Ugyancsak lelki feltöltődést jelentenek az Erdély-szerte megrendezésre kerülő magyar hetek, a Kolozsvári Magyar Napok, a szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok, vagy a marosvásárhelyi Vásárhelyi Forgatag - tette hozzá Petneházy Attila.

Kapcsolódó írásaink