Külföld

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit méltatták a Fox News-on

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit és a kabinet családok iránit elkötelezettségét méltatta az amerikai Fox News hírtelevízió konzervatív kommentátora, Tucker Carlson a hétfő esti főműsoridőben sugárzott műsorában. A kommentátor kijelentette: „ennek a politikának minden eleme jó”; segíti a családokat abban, hogy megszülessenek a gyerekek, akiket (a szülők) szeretnének.

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit méltatták a Fox News-on
„A magyar politikusok törődnek azzal, hogy elősegítsék a saját népük jólétét” - közölte Tucker Carlson
Fotó: mediamatters.org

A több milliós nézettségű adásban Tucker Carlson csaknem két és fél percen át arról beszélt, hogy a legtöbb fejlett országhoz hasonlóan Magyarország is küzd az alacsony születésszámmal. Míg az Egyesült Államok születési rátája „a nagyon alacsonynak számító” 1,7; Magyarországon ez a mutató 1,5 - ismertette a műsorvezető.

A kommentátor szerint az elmúlt harminc évben Magyarország mintegy fél millió lakossal lett szegényebb, és ha ez így folytatódik, „elfogyhatnak a magyarok”. Úgy folytatta, az Európai Unió és Washington egyetértenek abban, mit kellene az országnak csinálni: „Add fel!” - tanácsolják, és „harmadik világbeli népesség importját” javasolják - fogalmazott Tucker Carlson, aki megjegyezte: ez Soros György „megoldása”.

Ezzel szemben - hangsúlyozta - Orbán Viktor miniszterelnöknek más a véleménye: a Soros és Clinton-alapítványok megoldásával ellentétben a miniszterelnök a családok növekedését segíti.

A fiatal nők (átszámítva) 35 ezer dolláros hitelt kapnak, amelynek visszafizetését három gyermek születése esetén a kormány elengedi. Négy gyermek esetén pedig életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól - részletezte a műsorvezető, aki beszámolt arról is, hogy Magyarországon a nagyszülők is kaphatnak gyermekgondozási támogatást.

A magyar kormány azt is elősegíti, hogy „az emberek összeházasodjanak és házasok is maradjanak”. Az intézkedések a középosztálybeli családokat támogatja leginkább. Azokat, akiknek a legnagyobb kihívást jelenti a munka, a család és a pénzügyek közötti egyensúly fenntartása - vélekedett a műsorvezető.

„A magyar politikusok törődnek azzal, hogy elősegítsék a saját népük jólétét” - közölte. Hozzátette: nem a harmadik világból illegálisan érkezőket segítik, az adófizetők pénzét a kormány a saját polgárai javára fordítja - hangoztatta.

Tucker Carlson álláspontja szerint a legkevésbé sem meglepő, hogy „az emberek imádják” mindezt. „Csak azt nem értem, miért nem próbálkozik valaki ilyesmivel nálunk?” - tette fel a kérdést.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink