Külföld

Fókuszban a gazdaságfejlesztési programok Tusványoson

Gazdaságfejlesztés Határok nélkül - Termék és tudásexport címen kerekasztal-beszélgetést szervezett a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a helyi és regionális vállalkozóknak.

Fókuszban a gazdaságfejlesztési programok Tusványoson
A beszélgetés része volt a tudás- és oktatástranszfer, amely egyik alappillére lehet az eredményes pályázatbenyújtásnak, és az azt követő fejlesztések, beruházások sikeres megvalósításának - A kép a tavalyi Tusványosról készült
Fotó: MH

A csütörtök délutáni esemény fókuszában a magyar kormány által meghirdetett, a Kárpát-medence magyar lakta területein megvalósuló gazdaságfejlesztési programok aktualitásai, eddig elért eredményei, illetve jövőbeni irányvonalai álltak -  áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A gazdaságfejlesztési programok célja a régió megtartóerejének fokozása, a helyi közösségek gazdasági versenyképességének növelése és életszínvonalának javítása. 

A fórum keretében bemutatták azon exportpiacokat, amelyek a program eredményeként létrejött magas hozzáadott értékű termékeket felvehetik. Ennek jegyében a beszélgetés része volt a tudás- és oktatástranszfer, amely egyik alappillére lehet az eredményes pályázatbenyújtásnak, és az azt követő fejlesztések, beruházások sikeres megvalósításának. 

A fórum célja volt, hogy olyan szakmai ismereteket és tudásanyagot biztosítson a helyi és regionális vállalkozói közösségnek, amelyek - a program keretében megvalósítható fejlesztéseket követően - segítik a sikeres külpiacra lépést, akár közös árualap, akár integrált projektekbe való bekapcsolódás révén. 

A kerekasztal-beszélgetésen részt vettek a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) határ menti gazdaságfejlesztésért, illetve az export növeléséért felelős helyettes államtitkárságainak vezetői, valamint a Kanadai Magyar Vállalkozások Szövetségének és a budapesti Szent István Egyetemnek a képviselője, továbbá azon határon túli magyar alapítványoknak a képviselői is, amelyek a KKM-mel szoros együttműködésben közreműködnek a gazdaságfejlesztési programok szempontrendszerének kialakításában, a helyi vállalkozói szféra igényeihez igazításában, a pályázatok lebonyolításában, illetve ellenőrzésében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom