Külföld

Egyre több a szalafista Németországban

Magas a terrorveszély

Évek óta először csökkent azoknak a száma, akiket a német hatóságok potenciális iszlamista terrorfenyegetésként tartanak számon – jelentette tegnap a Der Tagesspiegel.

A német lap megkeresésére a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) közölte, hogy jelenleg hétszázkét olyan embert tartanak nyilván, aki iszlamistaként potenciális veszélyt jelent, ami tíz százalékkal kevesebb a tavalyi 774-nél. A terrorveszély ugyanakkor továbbra is magas, a BKA szerint az iszlám szigorúan konzervatív tanait követő szalafisták száma ötszáz fővel 11 800-ra emelkedett Németországban, emellett 42-vel, 512-re nőtt a terroristáknak potenciálisan támogatást nyújtó emberek száma. Közben a holland sajtó szerint tegnap a holland bíróság háborús bűnök elkövetése, és terrorszervezetben való részvétel miatt hét és fél év börtönbüntetésre ítélte az Iszlám Állam egyik holland származású katonáját, egy másik, szintén holland tag négy és fél év börtönbüntetést kapott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom