Külföld

A visegrádi országok elutasították migránsok szétosztásáról szóló nyilatkozatot

A V4 országok elutasították a Földközi-tengeren működő ngo-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztásáról szóló közös nyilatkozat elfogadását az EU-tagországok belügyminisztereinek mai informális találkozóján - közölte csütörtökön délután a Belügyminisztérium. A tárca közleményében hangsúlyozza, Magyarország álláspontja változatlan a kérdésben, a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani.

A visegrádi országok elutasították migránsok szétosztásáról szóló nyilatkozatot
Kontrát Károly: Megdöbbentő, hogy a bevándorláspártiak újabb és újabb kísérletet tesznek arra, hogy saját akaratukat és a migránsok betelepítését rákényszerítsék a tagállamokra
Fotó: MH

Az ülésen résztvevő Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy megdöbbentő, hogy a bevándorláspártiak újabb és újabb kísérletet tesznek arra, hogy saját akaratukat és a migránsok betelepítését rákényszerítsék a tagállamokra. A magyar kormány ezt kezdettől elutasítja - idézi a politikus szavait a tárca közleménye.

Hozzáteszik, nem a migránsok beszállítását és elosztását, hanem Európa külső határainak védelmét kell megszervezni, a bevándorlást meg kell állítani és a tisztázatlan hátterű ngo-hajók működését meg kell akadályozni.

A mai BIÜT ülésen a visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) újra megmutatták, hogy egységes és erős álláspontot képviselnek, és ezáltal a közép-európai emberek hangja is egyre erősebben hallatszik az uniós döntéshozatalban - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink