Külföld

Hunt és Johnson se akar újabb Brexit-referendumot

Verseny a brit kormányfői posztért

Sem előre hozott parlamenti választást, sem újabb brit EU-tagságról szóló népszavazást nem akar a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért és az ezzel járó miniszterelnöki posztért versengő két jelölt – írta az MTI. Boris Johnson volt és Jeremy Hunt jelenlegi brit külügyminiszter egy hétfő esti kampányvitán beszélt erről.

Hunt szerint veszélyes lenne a konzervatívok számára, ha még a Brexit előtt választásokat tartanának Nagy-Britanniá­ban, mivel az ellenzéki Munkáspárt, valamint a két legnagyobb Brexit-ellenes párt, a Liberális Demokraták és a Skót Nemzeti Párt (SNP) koalícióra léphet, és akkor egyáltalán nem lesz kilépés. Johnson azt mondta, az emberek torkig vannak azzal, hogy a politikusok „állandóan népszavazásokkal vagy választásokkal traktálják” őket. Emellett mindketten elítélték azt is, hogy Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt javasolta a kormányát bíráló egyes demokrata párti képviselőknek, hogy menjenek vissza abba az országba, „ahonnan jöttek”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom