Külföld

Hidvéghi: A határvédelem emberi életeket ment

Hidvéghi Balázs fideszes képviselő az Európai Parlamentben mondott beszédében hangsúlyozta: a szigorúbb határvédelem miatt kevesebb bevándorló vész oda a Földközi-tengeren.

Hidvéghi: A határvédelem emberi életeket ment
Hidvéghi Balázs
Fotó: Bodnár Patrícia

Beszédet mondott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban, amelynek témája az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.

A tömeges haláleseteket az okozza, ha Európa hagyja, hogy az embercsempészek és tisztázatlan hátterű civil szerveztek hajói zavartalanul működjenek a tengeren.

„Az a helyes humanitárius támogatás, ha világossá tesszük, hogy az illegális határátlépés nem járható út” - fogalmazott.

„Ha Európa nem védi meg magát, rövid időn belül olyan népesedési, biztonsági és kulturális változások következnek be, amelyek az európai civilizáció és az Európai Unió végét jelenthetik” - jelentette ki.

Hozzátette, az EU külső, szárazföldi és tengeri határait is meg kell védeni, az embercsempészetben segédkező civil szervezetek hajónak működését meg kell akadályozni, meg kell különböztetni a gazdasági bevándorlókat a valódi menekültektől, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van és nem a bajt idehozni. A határvédelem nem csak Európát védi, hanem emberéleteket is ment - mondta.

„Európa a mostani új vezetéssel lehetőséget kapott, hogy végre cselekedjen, józanul, valóban emberbaráti módon, életeket mentsen, és egyúttal megvédje az európai emberek érdekeit is” - emelte ki a képviselő.

MH