Külföld

Fidesz: Tisztességes választásokat Ukrajnában!

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak Ukrajnában, mely fontos mérföldkő a 150 ezres kárpátaljai magyar közösség életében.  Azonban az ukrán Központi Választási Bizottság 2014-hez hasonlóan, most ismét elutasította a magyar többségű választási körzet kialakítását, ezzel gyengítve a magyar képviselők bejutásának esélyét az Ukrán Legfelsőbb Tanácsba. Ezért a két nagy magyar érdekvédelmi szervezet közösen indul a választásokon, hiszen csak így van esélyük bejutni a parlamentbe - emeli ki a Fidesz-KDNP a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

Fidesz: Tisztességes választásokat Ukrajnában!
Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, hogy biztosítsák a választások tisztaságát és az egyenlő esélyeket, továbbá akadályozzák meg az eredmények elcsalását és a törvénytelenséget – fogalmazott Deutsch Tamás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői minden Ukrajnában élő felelősségteljes választópolgárt arra kérnek, hogy vegyenek részt a választásokon és támogassák a kárpátaljai magyarság jelöltjeit. A választás kimenetele minden kárpátaljai magyar életét befolyásolja, az érdekképviselet elvesztése beláthatatlan következményekkel járhat.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői mindemellett mélységesen elítélik a választási kampányban egyre eldurvuló visszaéléseket: a szavazat-vásárlásokat, a technikai jelöltek indítását, a lakosság és a magyar jelöltek megfélemlítését. Mindez összeegyeztethetetlen azokkal az európai uniós értékekkel, melyeket Ukrajna hangoztat. A képviselők reményüket fejezték ki, hogy demokratikus és jogszerű választások zajlanak majd le Ukrajnában, és lesz magyar képviselő az Ukrán Legfelsőbb Tanácsban. 

„Felszólítjuk az ukrán hatóságokat, hogy biztosítsák a választások tisztaságát és az egyenlő esélyeket, továbbá akadályozzák meg az eredmények elcsalását és a törvénytelenséget„ – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom