Külföld

Hozzá kell szokni a biztonsági intézkedésekhez

Meg lehet, és meg is fogják szokni a biztonsági intézkedéseket a franciák - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap, a francia nemzeti ünnepen három éve történt nizzai terrortámadással kapcsolatban.

Hozzá kell szokni a biztonsági intézkedésekhez
Nizzában július 13-án rendezték meg a tűzijátékot, amit a tengerparti sétánnyal szembeni egyik hajóról lőttek fel, az áldozatok hozzátartozóit képviselő egyesületek kérésére nem vasárnap este, a terrortámadás évfordulóján, hanem annak előestéjén, szombat este. A fényjáték tematikája az újjászületés és a visszatérés az életbe volt, amelyet „reményteli zene” kísért - közölte Nizza önkormányzata.
Fotó: AFP

Felidézte: az elmúlt 25 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a korábbi terrorhullámok következményeit is megszokták. Példaként említette, hogy az 1990-es évek közepén pokolgépes merényletek történtek Párizsban, utcai kukákba rejtett bombák robbantak, ezután lecserélték a szemeteseket. Akkor kerültek az esztétikai szempontból csúnya, de átlátszó zacskók az utcákra, ami ma már megszokott látvány, hozzátartozik a városhoz - mondta.

Hozzátette: napjainkban nagyon sok rendezvényen a belépésnél meg kell mutatni például a táskákat. Az ilyen típusú óvatossághoz is hozzá fognak szokni az emberek, mert tudják, hogy az érdekükben történik.

Soós Eszter Petronella a nizzai terrortámadás óta bevezetett szigorító intézkedések között említette, hogy létrehoztak egy belső elhárítási szervezetet a büntetés-végrehajtáson belül, így már sokkal többet tudnak a hatóságok a terrorcselekmények miatt elítéltekről. Miután pedig lejár a büntetésük, sokkal szorosabban figyelik majd őket titkosszolgálati módszerekkel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom