Külföld

Brit tankerhajó lehetett az irániak célpontja

Teherán tagad

A BP londoni központú olajvállalat tulajdonában lévő, British Heritage nevű tankerhajót több, az iráni Forradalmi Gárdához tartozó hajó próbálta feltartóztatni a Hormuzi-szorosban – állította tegnap az Egyesült Államok helyi parancsnoksága és a brit védelmi minisztérium.

A vádakat a perzsák megalapozatlannak nevezték, mondván, ha el akartak volna fogni egy olajszállítót, meg is tették volna. Az iráni lépés válasz lehetett arra, hogy egy Szíriába nyersolajat szállító iráni tankert a múlt héten a britek tartóztattak fel Gibraltárnál. Közben rendkívüli ülést tartott Bécsben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség amiatt, hogy Irán hétfő óta az engedélyezettnél magasabb szintre dúsítja uránkészletét, ám az ülésen nem fogadtak el a perzsa állam elleni szankciókat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom