Külföld

Orbán Viktor gratulált az új görög kormányfőnek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Görögország új miniszterelnökének, Kiriákosz Micotákisznak pártja választási győzelméhez és kormányfői kinevezéséhez - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn délután.

„Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak Önnek pártja, az Új Demokrácia választási győzelméhez és a Görög Köztársaság miniszterelnökévé történt megválasztásához" - olvasható Orbán levelében.
A magyar kormányfő hozzátette: bízik benne, hogy a kölcsönös tisztelet és a konstruktív párbeszéd talaján a jövőben sikerül tovább erősíteni a két ország közötti együttműködést. „Felelősségteljes munkájához és az Ön előtt álló kormányzati időszakhoz jó egészséget és sok sikert kívánok!" - írta görög partnerének Orbán Viktor.
Kiriákosz Micotákisz hétfőn tette le hivatali esküjét, miután előző nap pártja, a jobboldali Új Demokrácia (ND) győzött a parlamenti választásokon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom