Külföld

Konkrét csatlakozási időpont kitűzését sürgetik a nyugat-balkáni országok számára

Konkrét csatlakozási időpont kitűzését sürgette a nyugat-balkáni országok számára Andrzej Duda lengyel elnök pénteken Poznanban, a térség európai uniós integrációjával foglalkozó úgynevezett berlini folyamat csúcstalálkozóján.

Konkrét csatlakozási időpont kitűzését sürgetik a nyugat-balkáni országok számára
Konkrét csatlakozási időpont kitűzését sürgette a nyugat-balkáni országok számára Andrzej Duda lengyel elnök
Fotó: MH

A hat nyugat-balkáni ország, valamint kilenc uniós tagállam kormány- és államfőinek találkozóján Duda kijelentette: „európai közösségként kötelesek vagyunk konkrét csatlakozási időpontot meghatározni, nem a nyilatkozatokat szaporítani”. 

Hangsúlyozta: az új uniós vezetésnek nem szabad mellékvágányra terelnie a bővítési folyamatot, az EU-nak tanúságot kell tennie arról, hogy „az európai projekt eleven”. Sajnálatát fejezte ki, hogy az EU Tanácsa júniusban elhalasztotta a csatlakozási tárgyalások megnyitását Albániával és Észak-Macedóniával.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom