Külföld

Orbán Viktor: Tájkép csata után

Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalára videó került fel, amelyben a miniszterelnök értékeli az elmúlt napok eseményeit Brüsszelből. Itt beszél a V4-ek sikeréről.

Orbán Viktor: Tájkép csata után
Orbán Viktor és a V4-ek óriási győzelmet arattak, miután Donald Tusk bejelentette, hogy az Európai Tanács ülésén megszületett az egyezség
Fotó: AFP/GEOFFROY VAN DER HASSELT
Objektum doboz

A hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban Orbán Viktor arról beszél: 

Hogy volt két olyan jelölt, amelyek Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, hiszen korábban már bizonyítékát adták annak, hogy nem tisztelik Magyarországot, és nem tisztelik a magyarokat. 

Ezt sikerült megakadályoznunk, ez a jó hír - mondta Orbán Viktor.

Egy hétgyerekes német családanyát választottunk meg a Bizottság élére. Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában. 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy harcok lesznek, véleménykülönbségek vannak, viták is lesznek, de az esélyek ezeknek a küzdelmeknek a sikeres megvívására ma sokkal jobbak, mint korábban voltak. 

A kormányfő azt mondta, hogy fontos győzelmet arattunk, de a nemzetközi politika sosem ér véget, nincs olyan, hogy egyszer csak abbahagyják.

Következésképpen mindig új kérdések, új viták jönnek elő, és miután nekünk, magyaroknak és a közép-európaiaknak megvan a határorozott, világos érdekünk, most már erőnk is van, hogy ennek érvényt tudjunk szerezni, ezért ki fogunk állni az érdekeink mellett a következő időszakban 

- mondta Orbán Viktor. 

A különbség az, hogy most nagyobb esélyünk van a sikerre, mint bármikor korábban volt. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom