Külföld

Novák: Sok német politikus érzi, hogy igazságtalanul bánnak Magyarországgal

Sok német politikus érzi, hogy igazságtalanul bánnak Magyarországgal és a Fidesszel - mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke csütörtökön Berlinben a közmédiának a német fővárosban folytatott tárgyalásait értékelve.

Novák: Sok német politikus érzi, hogy igazságtalanul bánnak Magyarországgal
Az atipikus foglalkoztatás a jövő nagy kihívása – mondta Novák Katalin
Fotó: Hegedüs Róbert

Novák Katalin - aki egy fideszes delegáció élén találkozott a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) több vezető politikusával - kiemelte, hogy sok „magyarbarát” német politikus van, akik érzik, hogy megalapozatlan és igazságtalan a Magyarországgal és a Fidesszel szembeni „boszorkányüldözés”.

„Vannak természetesen olyan politikusok is Németországban, akik sokkal kritikusabban néznek bennünket, velük beszélgetve azt hangsúlyoztuk, hogy maradjunk a jog talaján” - tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Megjegyezte: „nehezen tudjuk elfogadni azt a felállást, amikor az egyik oldal úgy érzi, megmondhatja egy másik országnak, egy másik kormánynak, hogy miként kell gondolkodnia és milyen döntéseket kell hoznia”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom