Külföld

Fekete Péter: Tovább nő a kultúrára fordított összeg

A jövő évi költségvetés tervezetében tovább nő a kultúrára fordított összeg, amely európai összehasonlításban is kiemelkedő - mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Fekete Péter: Tovább nő a kultúrára fordított összeg
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára beszél Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállításának sajtótájékoztatóján. Mellette balra Szegedy-Maszák Zsuzsanna, a kiállítás kurátora, jobbra Fabényi Júlia, a Velencei Biennále nemzeti biztosa.
Fotó: MTI/Mónus Márton

 Az Országgyűlés kulturális bizottsága által az Országház Felsőházi termében megrendezett szakmai konferencián az államtitkár felidézte: 2010-ben a központi költségvetés 172 milliárd forinttal támogatta a kulturális ágazatot, ez az összeg a 2020-as büdzsében már 578 milliárd forint lesz.

Fekete Péter hangsúlyozta, a kormányzat mindegyik kulturális területen kijelöli a stratégiailag kiemelt intézményeket, amelyeket pluszfeladataik ellátásához kiemelt finanszírozásban részesít, de ez nem jelenti azt, hogy a további szakintézményekről vagy a független szféráról megfeledkezne.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom