Külföld

Migránsokkal töltenék fel Brüsszelben az állásokat

Vitatott belga program

Elutasított menedékkérőkkel és lejárt tartózkodási engedéllyel rendelkező migránsokkal töltenék fel az üres munkahelyeket Brüsszelben – közölte a V4NA hírügynökség tegnap.

Mint írták, a munkaügyek regionális fővárosi szerve, az Actiris pénteki bejelentése szerint a programtervük fő célja, hogy megoldást kínáljanak a munkaerőhiányra. A bevándorlókat elsősorban olyan munkakörben alkalmaznák, ahová az alacsony képzettség elegendő, ugyanakkor tanfolyamokat is biztosítanának számukra. A kezdeményezés felháborodást váltott ki Belgiumban. Theo Francken volt migrációügyi államtitkár szerint a program bevonzaná Európa összes illegális bevándorlóját az országba, hogy papírokat kapjanak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom