Külföld

Irán nem veszi komolyan Trump támadási tervét

Teherán nem veszi komolyan, hogy Donald Trump amerikai elnök azt állította: támadást tervezett Irán ellen az amerikai drón lelövése miatt, de ezt percekkel a csapásmérés előtt leállította a lehetséges nagy számú halálos áldozat miatt.

Irán nem veszi komolyan Trump támadási tervét
Donald Trump
Fotó: MH

 Erről az iráni külügyminisztérium szóvivője beszélt szombaton a Tasznim hírügynökségnek. Abbász Muszavi megismételte magasabb rangú iráni tisztségviselők azon fenyegetését, hogy az ország határai sérthetetlenek, Teherán nem akar háborút, de kész megvédeni magát.

Nem számít, mit mondott az amerikai elnök a támadás tervéről és annak visszavonásáról, „csak az számít, hogy nem tűrjük el határaink megsértését, és hogy következetesen reagálunk minden veszélyre” - mondta a szóvivő.

Az iráni fegyveres erők egyik szóvivője szintén a Tasznimnak azt mondta: „Bármilyen hibát kövessenek is el Irán ellenségei - különösen Amerika és regionális szövetségesei -, az olyan volna, mintha puskaporos hordóba lőnének, mert a tűz magát Amerikát, regionális érdekeltségeit és szövetségeseit is porrá égetné”.

Donald Trump péntek este egy interjújában kijelentette: Nem akar háborút Iránnal, tárgyalni akar vele, de ha mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene.

Az amerikai drónt pénteken lőtték le a Hormuzi-szoros felett, de már hetek óta egyre mérgesebb az amerikai-iráni viszony.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom