Külföld

A zsidóságot fenyegeti az illegális migráció

Erősödő antiszemitizmus

A nyugat-európai zsidóság helyzete szempontjából a legnagyobb problémát az illegális migráció jelenti, ennek növekedésével az antiszemitizmus is jelentősen erősödött az elmúlt években – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Brüsszelben csütörtökön.

Szalay-Bobrovniczky Vince az Európai Parlamentben a zsidóság európai helyzetéről tartott konferenciát követően a távirati irodának telefonon nyilatkozva elmondta, az európaiak és az európai zsidóság védelmének egyik megoldása lenne, ha az illegális migránsokat Európa nem engedné be. Aláhúzta, hogy a nyugat-európai országokkal szemben Magyarországon nincs érdemben kimutatható antiszemita közbeszéd, rendkívül alacsony az ilyen indíttatású incidensek száma.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom