Külföld

Tovább forrnak az indulatok Irán körül

Foszladozó atomalku

Nem behívták, hanem maga kérte a teheráni brit nagykövet, hogy hallgassák meg az iráni külügyminisztériumban az Ománi-öbölben olajszállító tartályhajók ellen történt támadás ügyében.

Ezt a nagykövet, Rod Macaire közölte, cáfolva az iráni médiumok jelentését. A hírügynökségi jelentések szerint a brit nagykövettel folytatott megbeszélésen Teherán élesen tiltakozott az ellen, hogy az Egyesült Királyság vakon és sietve követi az Egyesült Államokat az Irán elleni vádaskodásban. Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg vasárnap szintén Iránt okolta a támadásért egy pán-arab napilapnak nyilatkozva. Haszan Róháni iráni elnök közben bejelentette, hogy Irán folytatja az atomalku előírásainak fokozatos felmondását, ha nem kap pozitív jelzéseket a többi aláírótól.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom