Külföld

Az EMNP vezetői gratuláltak az RMDSZ-nek

Az erdélyi magyar pártok összefogásának a szükségességét hangsúlyozta a vasárnapi európai parlamenti választások eredményeit elemezve nagyváradi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke és Toró T. Tibor, a párt ügyvezető elnöke.

Az EMNP vezetői gratuláltak az RMDSZ-nek
A pártelnök szerint a számok azt jelzik, hogy az erdélyi magyarok az országos átlagnál kisebb arányban vettek részt a választásokon
Fotó: neppart.eu

Az EMNP két vezetője gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) ahhoz, hogy biztosította az erdélyi magyarság képviseletét az Európai Parlamentben, de azt is megjegyezték, hogy nem lett volna ennyire izgalmas az ötszázalékos választási küszöb átlépése, ha az RMDSZ meghallgatta volna az ellenzéki pártok kérését, és koalíciós listát indít az európai parlamenti választásokon.

A pártelnök értékelése szerint a számok azt jelzik, hogy az erdélyi magyarok az országos átlagnál kisebb arányban vettek részt a választásokon, és elsősorban a nagyvárosokban sok magyar szavazott román pártokra.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom