Külföld

Magyarország igazodási pont a V4-k körében

 Magyarország igazodási pont lett a visegrádi ország között - mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Magyarország igazodási pont a V4-k körében
A NATO megítélésében is nagy az egyetértés a V4-országok között
Fotó: MH

A magyar kormány kiszámítható politikájának köszönhetően az utóbbi években nagyon megerősödött ez a keretrendszer. Elsősorban politikai együttműködésről van szó, amelynek erős legitimitást ad, hogy a visegrádi országokban a közvélemény-kutatások szerint az emberek csaknem kétharmada úgy véli: az ő országa nyer ezzel az együttműködéssel - mondta a szakember.

Kialakulóban a V4-identitás és a térség gazdasági perspektívái is egyre kedvezőbben alakulnak. Az EU gazdasági növekedésének 2,5-szeresével gyarapszik a V4-ek gazdasága, ennek is köszönhető, hogy egyre többen jönnek vissza, már nem másik országba próbálnak szerencsét, hanem a saját hazájukban - mondta Tóth Erik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom