Külföld

Társadalmi értékekről kapnak majd tájékoztatót a migránsok

Tájékoztatót fognak kapni a társadalom értékeiről és alapvető normáiról megérkezésükkor a menedékkérők Belgiumban - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

Társadalmi értékekről kapnak majd tájékoztatót a migránsok
„Vannak alapvető, megkérdőjelezhetetlen szabályok a társadalmunkban”
Fotó: MH

A befogadóközpontokban az érintetteket a regisztrációt követően látják majd el ezekkel a dokumentumokkal, amelyeket megbeszélhetnek a létesítmény munkatársaival.

„Fontos világosan bemutatni az alapvető szabályokat már az érkezéskor” - emelte ki Maggie De Block, a menekült- és migrációügyben is illetékes belga miniszter a Le Soir című napilapnak adott interjújában.

A tájékoztató tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, a cikk szerint azonban kitérnek benne egyebek mellett a nemek közötti egyenlőségre, a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és a vallás szabadságára, illetve a hátrányos megkülönböztetés tilalmára.

„Vannak alapvető, megkérdőjelezhetetlen szabályok a társadalmunkban. Fontos, hogy a menedékkérőket a lehető legkorábban informálják az elvárt viselkedésről. Itt fontosak az emberi jogok. Nem lehet kéretlenül fogdosni egy nőt. Békén hagyjuk azokat a nőket, akik a nőket, s azokat a férfiakat, akik a férfiakat szeretik. Mindenki abban hihet, amiben akar” - hangsúlyozta a tárcavezető

Kapcsolódó írásaink