Külföld

Századvég: Hollandiában és Nagy-Britanniában is euroszkeptikus párt nyerhet

A Századvég elemzője szerint Hollandiában és Nagy-Britanniában is euroszkeptikus párt nyerhet a csütörtökön kezdődő európai parlamenti (EP-) választásokon. 

Századvég: Hollandiában és Nagy-Britanniában is euroszkeptikus párt nyerhet
„Az FvD sikereinek titka migrációs politikája mellett a párt Európai Unióhoz (EU) való hozzáállásában keresendő”
Fotó: philenews.com

Palóc André az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, nagy valószínűséggel Hollandiában a Fórum a Demokráciáért (FvD), a szigetországban pedig a Brexit párt szerzi majd a legtöbb voksot. 

Az FvD sikereinek titka migrációs politikája mellett a párt Európai Unióhoz (EU) való hozzáállásában keresendő - fogalmazott az elemző. Elmondta, a párt alapítója, Thierry Baudet szerint az EU intézményrendszerét újra kellene gondolni, mert az unió antidemokratikusan és - ahogy fogalmazott - szélsőbaloldali politikusok által irányított, akik nem az emberek véleményét veszik számításba, hanem sokkal inkább azt nézik, hogy saját ötleteiket hogyan vihetik végig az intézményrendszeren keresztül. A hollandok nagyrészt egyetértenek ezzel a politikával - jegyezte meg. 

Az elemző kitért arra is, hogy az Egyesült Királyság választási helyzete speciális, mert a brit képviselők ugyan bekerülnek az EP-be, de a Brexit után ki is kerülnek onnan.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom