Külföld

Bántalmazott tanárok és diákok részére indítana „forródrótot” az osztrák alkancellár

„Forródrótot” létesítenének Ausztriában azoknak a tanároknak és diákoknak a megsegítésére, akiket sérelem ért az iskolában; az eseteket a tervek szerint később kivizsgálnák. Erről beszélt az osztrák sajtónak adott szerdai interjújában Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár. 

Bántalmazott tanárok és diákok részére indítana „forródrótot” az osztrák alkancellár
Az eseteket ki lehetne vizsgálni, és a tapasztalatok alapján strukturális változtatásokat lehetne végrehajtani
Fotó: MH

A politikus, aki egyben az FPÖ elnöke, a néhány napja az Ottakring HTL nevű műszaki szakképző középiskolában történt incidensre reagált.

A bécsi szakképző középiskolában az osztrák tanárra támadtak rá migráns diákok; a tanárt körülvették, veréssel fenyegették, nekilökték a táblának, és a jelenetről videofelvételt készítettek. Az eset után az iskola a tanárt marasztalta el; a bécsi oktatási központ szerint egy tanárnak toleránsnak kell lennie ilyen esetekben is.

Heinz-Christian Strache abszurdnak nevezte az esetet; megoldásképpen úgynevezett Hotline, vagyis egyfajta forródrót  létrehozását javasolta; azok a tanárok és diákok, akiket sérelmek értek, itt jelentkezhetnek, és elmondhatják a velük történteket. Az eseteket ki lehetne vizsgálni, és a tapasztalatok alapján strukturális változtatásokat lehetne végrehajtani  - vélekedett az alkancellár.

Heinz Fassmann néppárti (ÖVP) oktatási miniszter azt megelőzően öt-nyolc fős elkülönített, úgynevezett "Time-out"-csoportok bevezetését javasolta, itt helyeznék el meghatározott időre, egy hétre vagy egy hónapra a viselkedési zavarokkal küzdő tanulókat. Az elkülönített csoportokban szakképzett pedagógusok irányításával sajátíthatnák el a tananyagot.

Kapcsolódó írásaink