Külföld

Orbán: Trump erős, célratörő vezető

Orbán Viktor szerint Trump egy „világosfejű” vezető, aki pontosan tudja mit akar - értékelt a kormányfő a Facebook-oldalára kedden feltöltött videójában.

Orbán: Trump erős, célratörő vezető
A találkozó „kölcsönös tiszteleten nyugvó megbeszélés volt”
Fotó: AFP/RON SACHS

Nosztalgikus érzések, 18 év után újra a Fehér Házban, az Ovális Irodában első alkalommal 1998-ban Bill Clintonnal, majd George Bushsal- emlékeztetett Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint Trump „másfajta vezető, erős vezető, világosfejű vezető, célratörő ember, aki Magyarországról is mindent tudott, amit tudni kellett”

Úgy látta, kiváló hangulatú és kölcsönös tiszteleten nyugvó megbeszélés volt, aminek az volt a célja, hogy „jó együttműködés jöjjön létre Magyarország és az Egyesült Államok között”

Objektum doboz

Mint írtuk, Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn találkoztak a washingtoni Fehér Házban; a kétoldalú megbeszéléseket követően a két politikus közös sajtótájékoztatót tartott az Ovális irodában.

Kapcsolódó írásaink

Trump: Orbán Viktor remek munkát végzett

ĀÖrülünk, hogy együtt küzdünk az Egyesült Államokkal az illegális bevándorlás és a terrorizmus ellen, és a keresztény közösségek védelméért - mondta Orbán Viktor+VIDEÓ+GALÉRIA