Külföld

Ismét afrikai migránsok ostromolták a marokkói-spanyol határkerítést

Csaknem száz afrikai illegális bevándorló megostromolta Marokkóban az egyik spanyol exklávé, Melilla határkerítését vasárnap - adta hírül a MAP marokkói állami hírügynökség.

Ismét afrikai migránsok ostromolták a marokkói-spanyol határkerítést
Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett őket vinni
Fotó: AFP

 A támadók a Szaharától délre fekvő országokból vándoroltak Marokkóba, hogy onnan továbbjussanak Európába. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett őket vinni.
Az ostromlók közül negyvenet őrizetbe vettek.

Marokkóban két spanyol exklávé van: Ceuta és Melilla. Az előbbiben 8,7, Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt. A 6 méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a sok kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan próbálnak meg átkelni, illetve jutnak is át a védelmi vonalon, a kerítések pengéi miatt gyakran súlyosan megsérülve.

Tavaly a két exklávéban összesen 6800 illegális bevándorlót regisztráltak, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.