Külföld

Alapjogokért Központ: A brit adófizetőknek rossz az EP-választás

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a brit adófizetőknek rossz, hogy Nagy-Britannia megtartja az európai parlamenti (EP-) választásokat, mert sokba kerül egy voksolás megrendezése.

Alapjogokért Központ: A brit adófizetőknek rossz az EP-választás
A megállapodás nélküli Brexit egy későbbi időpontban továbbra sem kizárható
Fotó: MH

Párkányi Eszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, Nagy-Britanniának október 31-ig ki kell lépnie az EU-ból, ezért a megválasztott képviselők nem is fognak beülni a parlamentbe.

Theresa May brit miniszterelnök nem vesz részt a csütörtöki EU-csúcson sem, mert azon a következő öt évről van szó, a britek pedig ebben már nem érdekeltek - közölte.

Kitért arra is, Magyarországon megdőlt az ellenzéki "mítosz", miszerint Magyarország külpolitikailag el fog szigetelődni, ugyanis az elmúlt időszakban Orbán Viktor találkozott többek között Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, május 13-án pedig Washingtonban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel. 

A találkozó gazdasági szempontból fontos, főleg ha valóban kialakul egy gazdasági háború az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között - vélekedett az elemző.
 

Kapcsolódó írásaink