Külföld

Németh Zsolt: Szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország

A kereszténység védelmében

Magyarország és Bulgária szorosan együttműködik a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, miután megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel.

Ismétli önmagát a történelem, hiszen annak idején a kereszténység védelme érdekében fogott össze a Magyar Királyság és Bulgária, és most is szorosan együttműködik a két ország a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében – hangsúlyozta Németh. Hozzátette, hogy a várnai csata 575. évfordulójára rendezett parlamenti konferencia alkalmából látogatott Magyarországra a bolgár miniszterelnök-helyettes. A magyar–bolgár barátság napját harmadik alkalommal ünneplik majd idén – ismertette.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom