Külföld

Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a Srí Lanka-i súlyos sérülteknek

A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek - jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a Srí Lanka-i súlyos sérülteknek
Azbej Tristan: A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel
Fotó: MH

Azbej Tristan közölte: ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.

Az államtitkár szólt arról is: a több mint 290 halálos áldozatot követelő terrortámadások után az első feladat az, hogy együttérzésről biztosítsák az áldozatokat. Megjegyezte: azonban volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy "ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt".
Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok - mondta. Hozzáfűzte: a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.
"Keleten felrobbantják a templomokat, nyugaton bezárják őket" - fogalmazott Azbej Tristan. Rámutatott: keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de "egyre súlyosabb keresztényellenességről" igen, és a kormány ezt elutasítja.

Megerősítette: céljuk az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának "szemet szúr". Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.

Kapcsolódó írásaink