Külföld

Konzervatív győzelem a kanadai Albertában

Egyre többen Trudeau ellen

A Justin Trudeau kanadai miniszterelnök klímaváltozás elleni törekvéseit ellenző konzervatív párt nyerte a tartományi választást Albertában tegnapi hírügynökségi jelentések szerint.

A tartományban a Jason Kenney korábbi bevándorlásügyi miniszter által vezetett Egyesült Konzervatív Párt (UCP) győzött, maga mögé utasítva a baloldalinak számító Új Demokrata Pártot (NDP). Kenney azt ígérte, hogy a gazdaság fejlesztésére és a munkahelyekre fog összpontosítani. Az UCP albertai győzelmével Kanada tíz tartományából immár öt ellenzi Trudeau globális felmelegedés elleni tervét, amely várhatóan az októberi választások egyik fő témája lesz. Az ország délnyugati részén elhelyezkedő Alberta Kanada legfőbb olajtermelő térségének számít.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom