Külföld

Benkő Tibor: Magyarország és Montenegró hasonlóan látja a biztonsági kérdéseket

Magyarország és Montenegró hasonlóan látja mind a térség, mind a világ biztonsági kérdéseit - emelte ki a honvédelmi miniszter Montenegró védelemi miniszterével kedden Budapesten tartott tanácskozás után.

Benkő Tibor: Magyarország és Montenegró hasonlóan látja a biztonsági kérdéseket
A kiképzés, felkészítés, oktatás, a közös gyakorlatok, s a közös missziós feladatok ellátásában tervezik a két ország közötti katonai együttműködés erősítését
Fotó: MH

Benkő Tibor a két politikus közös sajtóértekezletén kérdésre válaszolva elmondta: a kiképzés, felkészítés, oktatás, a közös gyakorlatok, s a közös missziós feladatok ellátásában tervezik a két ország közötti katonai együttműködés erősítését.

Elhangzott, hogy szintén fontos terület a Nyugat-Balkán biztonságának kérdése, Magyarország békefenntartó katonáinak többségét ott állomásoztatja.
Predrag Boskovic montenegrói védelmi miniszter elmondta, hogy a Nyugat-Balkán biztonsága mellett az illegális migrációs helyzetről is tanácskoztak. Azt mondta: úgy véli, e területen is sokat lehet tanulni Magyarországtól.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom