Külföld

Összecsapások voltak Koppenhágában

Összecsapások voltak vasárnap a dán főváros több kerületében egy bevándorlásellenes párt demonstrációjának hatására. A rendőrség letartóztatott 23 embert, és közülük többet vizsgálóbíró elé állítanak gyújtogatás és rendőrökkel szembeni erőszak miatt - közölte a dán rendőrség hétfőn.

Összecsapások voltak Koppenhágában
A verekedők ellen intézkedő rendőröket is támadások érték.
Fotó: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

A Rasmus Paludan vezette Stram Kurs (magyarul körülbelül: Szűk Út) párt hívei felvonulást tartottak, de ellentüntetések is szerveződtek, majd összecsapás tört ki a csoportok között. Később a verekedők ellen intézkedő rendőröket is támadások érték.

Lars Lokke Rasmussen miniszterelnök ezekre az eseményekre reagálva azt írta a Twitteren: "Szigorúan elítélem Rasmus Paludan értelmetlen provokációit, amelyekkel csak a megosztás lehet a célja, de vitatkozni kell vele, és nem erőszakot alkalmazni".

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom