Külföld

Vádat emeltek a muszlimokat lemészárló christchurch-i merénylő ellen

Újra kihallgatják az ausztrál férfit

Ötven rendbeli gyilkosság és harminckilenc gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat a christchurch-i terrortámadás elkövetője ellen – írta az új-zélandi rendőrség csütörtöki közlése alapján az MTI.

A hatóságok nem zárták ki a további vádpontok lehetőségét sem, de nem erősítették meg, hogy terrorizmussal kapcsolatban is vádat emelnek-e ellene. Az aucklandi fegyházban őrzött 28 éves ausztrál férfit ma hallgatja meg másodszor a bíróság, a börtönnel létesített audiovizuális kapcsolaton keresztül . A christchurch-i merénylő március 15-én nyitott tüzet két mecsetben és azok környékén, a lövöldözésben ötven ember meghalt. A mészárlás után nem sokkal elfogott tettes a támadás előtt egy kiáltványban azt írta: tettét bevándorlásellenessége motiválta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom