Külföld

Donald Trump a mexikói határ teljes lezárását helyezte kilátásba

Donald Trump amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött. Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként. 

Donald Trump a mexikói határ teljes lezárását helyezte kilátásba
Donald Trump
Fotó: AFP

Pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök arról írt, hogy amennyiben Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt - vagy annak nagy részét - jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de "csupán felveszi a pénzünket, és beszél".

Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. "Mexikó semmit sem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az országunkba áramló illegális bevándorlókat" - írta akkor.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom