Krónika

Megszólalt Diana egykori bizalmasa

Minden másképp lenne, ha még élne a szívek hercegnője

Vilmos és Harry kapcsolata az idő múlásával csak egyre rosszabbra fordul. Sokan már esélyt sem látnak a békülésre. Az egykori komornyik és jó barát szerint, csak egyetlen ember tudná rendezni ezt a konfliktust: maga Diana – írta meg a Ripost.

Megszólalt Diana egykori bizalmasa
Diana hercegné
Fotó: NorthFoto

Vilmos és Harry herceg kapcsolata mélyponthoz érkezett: a testvérpár közti ellentét és távolság egyre csak nő, sokan pedig már esélyt sem látnak a kibékülésre.

A fivérek kapcsolata különösen az utóbbi néhány hónapban vált igazán feszültté. Korábban már az nagy törést okozott a királyi családban, ahogy Harry és felesége, Meghan Markle előbb Amerikába költözött, majd egy botrányos interjú keretein belül kitálaltak, és többek közt rasszizmussal is megvádolták a családot. Harry herceg nemrégiben önéletrajzi könyvet jelentetett meg, amely a sokatmondó Tartalék címet viseli: ebben több dologgal is vádolta a bátyját. Az év elején pedig azzal állt elő, hogy Vilmos fizikálisan is bántalmazta őt, miután eldurvult köztük egy Meghan miatt kirobbant vita. A sussexi hercegi pár azóta csak néhány alkalommal járt az Egyesült Királyságban. Meghan tavaly szeptemberben, amikor a királynő temetésén vettek részt, míg Harry májusban, III. Károly királlyá koronázása alkalmából látogatott haza, de a felesége nélkül érkezett, és hamar távozott. Jelenleg nagyon úgy fest, hogy semmi sem hozhatja össze ismét a testvéreket: egy korábbi bizalmas szerint erre csupán egy ember, az édesanyjuk, Diana lenne képes.

Paul Burrell a walesi hercegné életének utolsó évtizedében szolgált mellette, előbb csak komornyikként, majd később jó barát lett belőle. Elmondása szerint, ha még élne, Dianának, akinek minden ébren töltött gondolata csakis a gyermekeiről szólt, a szíve szakadna meg a fiai ellentéte láttán.

Az anyjuk, ha még élne, valószínűleg összekoccantaná a fejüket, és azt mondaná: „Fiúk, nőjetek fel! Nem ezt vártam tőletek, és nem akarom, hogy ez így menjen tovább. Úgyhogy gyerünk, szedjétek össze magatokat, és rendezzétek a helyzetet!" Ő az egyetlen, aki erre képes volna – árulta el Burrell a Mirror beszámolójában, aki szerint különösen szomorú, hogy miután szeretett nagymamájukat, II. Erzsébetet is elvesztették, a hercegek inkább széthúznak, mintsem hogy összetartanának.

Kapcsolódó írásaink