Krónika

Gyász: halálos áldozatot követelt az M1-esen történt tömegszerencsétlenség

Novák Katalin köztársasági elnök megrendülve értesült a szombat délutáni horror balesetről

Az M1-es autópályán 2023. március 11-én 14 óra 25 perckor történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során, egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét.

Gyász: halálos áldozatot követelt az M1-esen történt tömegszerencsétlenség
Halálos áldozata is lett a március 11-i tömegbalesetnek
Fotó: police.hu

Az államfő a sérülteknek mielőbbi felépülést, a mentésre érkező erőknek pedig kitartást kívánt.

Az M1-es autópályán szombaton délután öt kamion és 37 autó ütközött össze, a mentők 39 embert vittek kórházba. A balesetben 19 jármű kiégett.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben – közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - jelezték.

Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelték, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál.

A tömegszerencsétlenségről részletesen ITT írtunk, a helyszíni szemle cikkünk megjelenésének idején is tart.

Kapcsolódó írásaink