Krónika

Tömegbalesetek Magyarországon

Közel hat éve több mint húsz jármű ütközött az 52-es főúton

37 autó és öt kamion ütközött, 19 jármű kiégett, összesen 36 ember sérült meg, amelyből egy személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Ezek az M1-esen történt baleset jelenleg ismert adatai. Ilyen nagyok nem, de az elmúlt években több olyan eset is volt, amikor több autó ütközött.

Tömegbalesetek Magyarországon
Tömegbaleset az M1-esen
Fotó: police.hu

2017. február 15-én négy halálos áldozatot követelt az a tömegbaleset, amely az M43-as úton történt, a román határ közelében. Két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz ütközött össze. A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, valamennyien mikrobuszban utaztak. Több jármű is a felismerhetetlenségig összetört, egy busz pedig jobb elejével a sztráda leállósávjában lévő kamionnak ütközött.

2017. december 22-én délelőtt baleset miatt lezárták az 52-es főutat Fülöpszállás előtt, a Kisizsák és Fülöpszállás közötti útszakaszon. A balesetben húsznál is több jármű érintett, négyen megsérültek. Az első adatok szerint nyolc teherautó és tizenhét személyautó volt érintett a balesetben, amelyben egy ember súlyosan, hárman könnyebben megsérültek.

2018. december 19-én nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba az M3-as autópálya Miskolc irányába tartó oldalán az 50-es kilométernél, négy ember megsérült.

2021. október 18-án összeütközött tíz személygépkocsi az M0-s autóút déli szakaszán, az M7-es autópálya felé vezető oldalon, Szigetszentmiklós térségében, a 17. kilométernél.

a tömegkarambol képe
A tömegkarambol képe
Fotó: MH

2022. december 23-án délután hat gépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakaszán, a XV. kerület térségében.

2023. január 25-én reggel hat, Győr irányába haladó személyautó ütközött össze az M85-ös autóút 8-as kilométerénél.

2020. július közepén történt az elmúlt húsz év legnagyobb kerékpáros balesete. Óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti nyolcszázalékos lejtmenetben A baleset 70 km/órás sebességnél történt, az erdő pedig úgy nézett ki utána, mint egy „horrorfilmben”. A balesetben 19-en sérültek meg – 17 férfi és 2 nő – akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is.

Kapcsolódó írásaink