Krónika

Öt kamion ütközött több autóval, amelyek közül néhány kigyulladt, lezárták az M1-est - VIDEÓ

A feltételezhetően a hirtelen kialakult porvihar okozta horrorisztikus balesetben többen súlyosan megsérültek

Baleset miatt mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére.

Öt kamion ütközött több autóval, amelyek közül néhány kigyulladt, lezárták az M1-est - VIDEÓ
Tömegbaleset történt március 11-én délután az M1-esen
Fotó: police.hu

A rendőrség elsődleges információk szerint több személygépkocsi és egy kamion ütközött a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a kamion átcsúszott a szembejövő sávba, ezért az autópályát mindkét irányban lezárták. A balesetben többen megsérültek, néhány autó kigyulladt.

A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez, és további tűzoltóegységeket is a helyszínre vezényeltek. A forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon – írta a Katasztrófavédelem

A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak az M1-es autópályán, Mály térségében, ahol több személyautó és hat kamion ütközött össze a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban. A járművek közül több kigyulladt. A másik irányban, a Budapest elé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. Információk szerint tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtik a járművek felhevült részeit. A társhatóságok is az esetnél dolgoznak, a forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon.

Objektum doboz

A legfrissebb adatok szerint a balesetben 19 jármű kiégett, összesen 36 ember sérült meg, amelyből 1 személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Objektum doboz

A balesetet lokális por átfúvás okozhatta. Ennek következtében hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. A baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. A por átfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - olvasható az MKIF Zrt Facebook-oldalán.

Kapcsolódó írásaink